søndag den 29. november 2009

Eksamensgave fra svigerforældrene

Mine kære svigerforældre sendte i sidste uge en fantastisk buket med Interflora, og jeg var både rørt og virkelig glad for den dejlige gestus. I dag var min svigermor så på besøg her i Odder, og hende og min kæreste besøgte mig i kaféen på Fru Møllers (vi havde julemarked, og der var virkelig mange mennesker og travlt). Da jeg så endelig kom hjem fra arbejde hvade hun efterladt endnu en gave til mig - en fantastisk lille krukke (jeg har en stor og sort udgave stående på vores badeværelse, som jeg er virkelig glad for).

Men ikke nok med krukken, så var der inden i et væld af skønne knapper - i forskellige materialer.

Det var sådan en fed overraskelse, og jeg skal helt sikkert lave forskelige smykker og striktøj til de fine knapper. Tusind tak, svigermor - den sad lige i øjet!

Retrofund i loppen

Jeg fandt en kaffekande/thekande hos en genbrugsbutik i denne uge. Kunne ikke stå for den da jeg så den, og blev endnu mere glad da jeg så prisen - 15 kr. Den blev også godkendt da jeg viste den til kæresten, så tror at den skal være min nye thekande (selv om jeg tror det er en kaffekande).


Men jeg ville høre om der er nogle af jer kyndige blogfolk, der måske kender stellet/mærket på kanden? Jeg syntes jeg har set det før, og syntes også at mindes at det er et forholdsvis kendt mærke - men jeg kan tage fejl. Men lige meget hvad, så syntes jeg den er rigtig cool.
Den hvide dug med de lilla motiver er ligeledes et loppefund. Det er endda en lang dug, og kan passe til vores bord med to plader i. Det er ret uundværlig, når man nu gerne vil have gæster på besøg. Er vild med den lilla bloms som er på dugen, og måtte bare have den med hjem, da jeg så den.

lørdag den 28. november 2009

En bog jeg ønsker mig

Jeg har gennem de sidste tre år fulgt med i en eftehånden landskendt gut ved navn Frank aka Bonderøven på DR2. Jeg elsker at tilbringe søndag aften foran tvet og se både Brødrene Price, Frilandshaven og så ikke mindst bonden fra Djursland. Franks kæreste Terese er en vidunderlig og yderst kreativ dame, og jeg blev bevidst om hendes evne via en artikel i et dameblad jeg købte fornyligt. Har altid beundret Franks tørklæder, de fine små strikketrøjer der hang på knagen til Johan og således, og tænk sig - Terese designer selv strikketøj, og det er muligt at købe/købe en opskrift. Foruden det kreative aspekt på pindene, så har hun lige forfattet en fantastisk julebog (har stået med den i hænderne bog boghandlere 3 gange, og har ærget mig gul og grøn over at min konto har røde tal). Så nu sætter jeg den på ønskelisten, og vil i samme åndedrag gør lidt reklame for Terese, hendes hjemmeside og ikke mindst hendes flotte julebog!

Billerne er lånt fra Tereses hjemmeside, og er både billeder af et af hendes stikkeprodukter, og et billede fra hendes julebog.

mandag den 23. november 2009

Smukke motiver

Min kammerat sendte for over et år siden en lang mail med en masse sjove, smukke, tankevækkende og interesante billeder. Da jeg sad og ryddede op i min mailboks på arbejdet idag, faldt jeg over den igen, og blev nødt til at vise jer nogle af disse billeder. Syntes de er så livbekræftigende og smukke, at jeg tænkte de ville glæde på en sådan trist og regnfuld novemberdag som i dag. Billederne stamme måske kan siden www.interesno.dn.ua, som ser ud til at være en russisk fotoside.fredag den 20. november 2009

Glade dage...

Jeg har en virkelig travlt tid for tiden, med to jobs, travlthed i forhold til afslutning af studier, og så alt muligt andet. Det er ligeledes en ambivalent tid, idet jeg snart skal sige farvel til en dejlig arbejdsplads og fantastiske kolleger, men samtidig glæder mig til virkelig at få fingerene i det nye job og udvikling af de forskellige aspekter det indeholder. Og så lige den sidste ting - at skulle afslutte mine studier har været en hård og lang proces, og desværre ikke noget som jeg hele tiden har kunne sige, at jeg har været super motiveret for at få overstået. Det var virkelig svært at komme tilbage på skolebænken efter en lang periode med studierelevant arbejde (både pga. af SUén, og også pga forskellige synspunker på det arkæologiske arbejde, hvad enten man er studerende eller gravende arkæolog). Så det har virkelig trukket tænder ud.

Jeg afleverede min sidste opgave i slutningen af september, og var på ingen måde tilfreds med produktet (havde et eller andet sted indstillet mig på, at jeg skulle dumpe og skrive den om). Men i onsdags skrev min vejleder, at nu havde de bedømt opgaven, og at jeg havde bestået den med et 10-tal!!!!Så nu er jeg sgu blevet færdig med studierne - er blevet cand. mag. Det er en meget underlig følelse, men også virkelig befriende. Ikke mere dårlig samvittighed over, at man ikke skriver og læser fagrelevante emner eller skriver på sine eksamensopgaver. Det er så skønt at kunne sidde med strikketøjet i sofaen efter endt arbejde, og bare nyde roen. Jeg kan mærke et tilbagevendende overskud, som siden dec. sidste år bare er blevet mindre og mindre for hver måned. Men nu går det fremad, og det er så rart at kunne bruge dette overskud på det nye arbejde, og på at lave kreative projekter og gode idéer.

Så jeg er en glad Louise for tiden.

onsdag den 18. november 2009

Poona til Bjørg

Min kære veninde Kira og hendes mand har den dejligste lille datter ved navn Bjørg. Hun er en af de nyeste skud på stammen af venne- og venindebørn. Da jeg begyndte at strikke kom jeg på, at det med at strikke børnetøj jo nok ikke er en dårlig ting, idet man på den måde for en god øvelse i strikning, med forskellige mønstre, opskrifter med videre, og så kommer man hurtigt videre til nye projekter. Desuden skal man ikke kimse af hvilken dejlige gaveværdi/glædesværdi der er ved at kunne give en sød bette én noget fint hjemmestik på.
En af de strikkede ting der fik mig til at ville strikke i det hele taget var faktisk denne søde trøje, som kan findes hos Design-club.dk Billedet er også hentet fra denne side

Jeg syntes den var så fantastisk, og med så mange muligheder for at gå helt amok i flotte farver.
Så nu har jeg altså strikket én til den søde Bjørg.
Den har været virkelig nem at lave, og jeg må sige at resultatet blev mindst lige så sød som jeg havde regnet med. Fine farver og materialer, og så må man sige at modellen har en vis "nåh-effekt" :0). Bjørgs mor er bestemt også begejstret, hvilket jeg jo er rigtig glad for. Faktisk er der allerede kommet en ny bestilling fra mor og datter på en Maj-trøje fra Design.Club.dk. Den er lidt i samme stil, og jeg glæder mig faktisk allerede til at lave den.

tirsdag den 17. november 2009

Guide til hjemmelavede forårsruller

Mikkel og jeg lavede hjemmelavede forårsruller i sidste uge, og jeg kunne ikke lade være med at tage lidt fotos (og kom så siden hen på, at jeg da kunne vise hvordan man lavede forårsruller herpå bloggen)

Mikkel har lavet en fyld med hakket oksekød, forskellige grøntsager og en mase hvidløg og andre krydderier. Foråsrulledejen har vi købt hos en asiatisk forretning.
Man tager et stykke dej, og lægge ca. 2 store spsk. fyld på.
Derefter tager man og ruller stramt en omgang hen over fylden, således at denne er dækket.
Så pensler man med æg, og folder begge sider ind.

Så pensler man igen, og ruller færdig, og vupti så har man en forårsrulle.

Efter selve foldningen så skal forårsrullerne steges i olie ved forholdsvis høj varme. Serveres med soja og sød chiliesauce som dyppelse.

søndag den 15. november 2009

Søndagsprojekt - at gøre det grønne halstørklæde færdigt

Som flere af jer som læse Lis´s blog så er jeg også blevet inspireret til at gøre nogle af mine projekter færdig. Så da jeg havde en helt fri søndag, tog jeg fat på at gøre det grønne halstørklæde færdigt, som I kan læse om i min post "på pindene". Det har været undervejs et stykke tid, og dette er af forskellige årsager. Jeg skulle finde ud af hvor langt det skulle være (og her var vægt af garn en afgørende faktor), havde travlt med det nye arbejde, og så er jeg begyndt på min svigerindes julegave også (og det er lidt sjovere strikning end dette, men mere om dette efter jul). Men jeg er blevet virkelig glad for resultatet, og glæder mig til at have det på på arbejde i morgen.

onsdag den 11. november 2009

Museums Tekstiler - tekstiler fuld af historie

Har i forbindelse med arbejde på forskellige museer, og ikke mindst besøg i utallige museumsbutikker fundet frem til dette fantastisk koncept og hjemmeside, der producere tekstiler efter historiske forlæg. Man kan købe nogle af deres produkter færdige, men mange er også lagt an til, at man selv skal igang med symaskinen eller strikkepindene. De forskellige produkter er udført i gamle vævninger og med stor respekt for gammelt håndværk og finesse. Jeg har selv forelsket mig i flere af deres ting, og hvar bl.a. planer om at strikke deres bindesjal.

Billederne er hentet fra Museumstekstilers hjemmeside, hvor der ud for hvert produkt ligger små historier, der forstæller om den enkelte tekstils kulturhistorie. Det er enormt inspirerende læsning, og man bliver meget nostalgisk når man bl.a. ser den lille lyseblå/grå Ida-kjole, Olmerdugen og meget andet. Jeg har selv arbejdet på Hjerl Hede, og huske med glæde de fine sjaler og hvide stivede særke med mellemværk, så disse tekstiler giver gode minder. Det er nok også derfor jeg blev så glad da jeg fandt deres hjemmeside, og så dens muligheder for at lave historiske tekstiler selv.

søndag den 8. november 2009

Hannes gårdkøkken, og hvor jeg fra nu af slår min folder

Jeg vil meget gerne vise lidt billeder fra det dejlige sted, hvor jeg har været så heldig at få arbejde. Jeg er ellers uddannet middelalderarkæolog og det ville jo være oplagt at søge fagrelevant arbejde. Men for at få dette skulle jeg pendle eller bruge meget tid væk fra Odder og Mikkel. Så jeg var så glad for at det var muligt at finde et job tæt på, og ikke mindst et job med så mange forskellige facetter og muligheder for kreativ udfoldelse som her hos Fru Møllers og co. Min nye chef hedder Hanne, og det er hendes cafè kaldet Hannes Gårdkøkken, som jeg kommer til at arbejde i.

Men jeg syntes ofte at billeder siger mere end ord, og I kan lige så godt se lidt billeder derfra fremfor at jeg fortæller om det. Håber at I kan danne jer et indtryk af stedet, og at I måske kunne finde på at komme og besøge mig derude. Vi har åben torsdag, fredag og lørdag med åbningerstider der hedder 12-18 de to første dage, og 10-15 om lørdagen (som det ser ud lige pt.). I december har vi også åbent om søndagen.Fik en blå pil

Jeg fik skudt en blå pil efter mig af Rikke. Jeg har godt lagt mærke til at blogverden er blevet stærkt præget af denne sjove farveleg, og jeg må sige at jeg blev lidt overrasket over at jeg også blev ramt (jo, mest fordi jeg ikke har så mange faste læsere). Men syntes det er super hyggeligt, og jeg har været rundt med min kærestes kamera i et par dage for at finde fine blå ting, som kunne være sjove at vise.

Her er så lidt forskelligt:

En sød lille køleskabsmagnet, som både kan bruges som clips og som magnet. Jeg har købt det lille blå "spøgelse" hos Mettes butik - Workshop.

Tre dejlige loppefund - en lille mælkespand i blå emalje fra Glud og Marstrand, en melbeholder i hvid og blå fajance (som pt. indeholder kuglepenne), og en fin lille tobaksdåse (som ineholder køkkenelastikker). De står i vores køkkenvindue, og jeg er meget glad for alle tre ting. De er alle fundet i genbrugsbutikker i Odense, og købt for under 50 kr stk.

Endnu et loppefund - en enkelt fin gammel tallerken fra Bing og Grøndahl. Jeg har kun den ene, så den bliver ikke brugt til servering, men til forskellige opstilliger, som her med et hvidt bloklys.

Æsker i vores soveværelse. Disse er også købt hos Mette, og jeg er super glad for dem. Jeg har pt. ikke fundet brug til dem alle, men det kan siges at der i den ene er bælter og i den en anden er lange strømper her til vintertid.

Mit hjemmelavede vedhæng til en Pilgrimskæde. Kæden fik jeg for ca. 1,5 år siden, og har ikke brugt den særlig meget. Men sidst jeg var i Århus og havde tid til at kigge forbi Jigsaw, da kunne jeg ikke stå for fristelsen og købte perler og stav til at lave et vedhæng. Er blevet ganske godt tilfreds og bruger nu kæden mere end før. Som mon ikke jeg skulle prøve at lave lidt forskellige vedhæng, så der var lidt at vælge imellem.

Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg så kan jeg godt lide at rydde op, og mine og kærestens bøger er ingen undtagelse. Nogle vil kalde det neurotisk, andre terapeutisk og andre igen vil syntes at det bare ser godt ud. Jeg er med på de to sidste holdninger, og må sige at det var en stor tilfredsstillelse da det var ordnet. Det ser sgu da også godt ud?

Blå kvadrater i det flotte patchworktæppe, som Mikkels bedstemor har lavet. Det er et fantastisk tæppe, og noget som både Mikkel og jeg skatter virkelig højt. Tæppet ligger i en stor gammel flettet kurv, som vi har stående i vores stue ovenpå.

Som det sidste vil jeg vise jer to fine postkort/billeder, som vi har hængende på vores nye blå og meget store opslagstavle i køkkenet. De er to billeder som jeg har fundet i Gudrun Sjødens sommerkatalog, og jeg bliver altid så glad når jeg ser hendes billeder og motiver.

Så er det vist min tur til at sende en farvepil afsted. Jeg tænker at jeg syntes det kunne være spændende at se noget med lilla, da det for tiden er den helt store modefarve. Af mine faste læsere sender jeg farven lilla afsted mod Clemme, Henriette og Mette/Fru Hygge. Håber at I har lyst til at spille med på legen.

torsdag den 5. november 2009

Fin blog med clip art med mere

Faldt over denne fine blog den anden dag, og blev vældig inspireret at hendes man fine billeder, clip art, ideer til sådanne gamle billeder og motiver. Tænker at mange af hendes ting kan bruges nu her til jul og andre højtider, til kreative ideer, samt måske til at gøre ens blog mere spændende (anvende motiverne som baggrunde, sidebilleder, mindre udklip med mere).

Et par af de motiver jeg bl.a. faldt for var disse:


Og så lige et lille julemotiv (jeg har sådan lyst til at jule og lave pynt for tiden, men prøver at holde mig i skindet)

mandag den 2. november 2009

Oprydning = nye øreringe

Det har været en lidt stressende uge, hvor der skulle jongleres med to arbejder, lægebesøg, fødselsdage og meget mere. Og for mig er det åbenbart nødvendigt, når jeg er lidt stresset, at skulle rydde op og organiserer. Er kommet frem til at det er bunder i, at når der er travlt oppe i hovedet, så skal der helst være ryddeligt og ordentlig omkring mig før jeg kan slappe helt af. I denne ombæring var det mine smykker, der blev organiseret lidt i, hvilket resulterede i at jeg faldt over et gammelt armbånd jeg havde liggende

Kan I huske de første armbånd, som Kræftens Bekæmpelse solgte som støtte til brysterne/brystkræftforskning? Man kunne købe dem for 20 kr, og der var 2 lyserøde, 2 hvide og 2 brune keramik perler/cirkler på en tynd lædersnor. Jeg havde købt et sådant armbånd i sin tid, men har ikke brugt den (hvilket har pint mig lidt).

I forbindelse med oprydningen kom jeg til at kigge på dette armbånd med de små runde cirkler, og kunne se muligheden i at bruge dem uden lædersnoren. Jeg fik ideen til at putte dem på et par creolerringe, som jeg har købt hos Jigsaw i Århus. Det er jo så populært med keramikøreringe, og det viste sig at de gik fint på de indkøbte loops, og vupti, så har man lige pludselig 3 forskellige øreringe ud af et gammelt armbånd og et par loops. De tre farver går super fint med mange af de støvede farver af rose, brun og grønt som er fremme lige nu, og jeg ved at jeg kommer til at bruge smykkerne meget mere end da det var armbånd.