Om mig

Velkommen til Garn og Gammelt

Mit navn er Louise Schelde Jensen, og jeg har blogget siden 2008. Bloggen her er opstået på baggrund af mit store ønske om at dele mine kreative interesser, og ikke mindst mine tanker og ønsker om familieliv, liv på landet, fremtidsdrømme, og et stort socialt netværk via internettet.


Jeg er uddannet arkæolog, og arbejder fuldtid som viking i Bork Vikingehavn.
Jeg har en stor hang til vores fælles kulturhistorie, og elsker at formidle til store og små. Snakketøjet fejler således intet, og det samme kan siges om ønsket og trangen til at lære nye håndværk og at lære gamle fra mig. Jeg har et meget stort og bankende hjerte for garn i alle afskygninger, og kan både strikke, nålebinde, brodere, sy, brikvæve, og plantefarve. Det sidstnævnte har en meget stor plads i mit hjerte, og jeg håber på at fremtiden måske bringer flere sysler med netop dette gamle håndværk.

Foruden garnet, så har loppefund et stort plads i mit hjertet, og huset er således fyldt med fine ting og sager.

Jeg bor sammen med min allerkæreste, Mikkel, og vi fik i november 2012 vores lille datter Laurine. Dette har fyldt en del i vores liv, som det jo gør for alle nye forældre - men vores start var lidt anderledes end som sådan, idet den lille frøken kom til verden 10 uger før tid. Dette er derfor en stor del af tekst og billeder på skrivefladen.

Alt i alt er jeg en livsglad kvinde, med ben i næsten, uld på kroppen, og en skøn fremtid i sigte. Jeg håber meget at du har lyst til at hænge ved, og læse lidt med. Jeg vil glæde mig til at dele min hverdag med dig.

/Louise

3 kommentarer:

 1. Jeg kan se, at du interesserer dig for knapper og tænkte, at du måske kunne være interesset i en ny dansk bog, der hedder At se en knap.

  Den handler både om knapper, design og kulturhistorie - hvis man kan læse fotos!

  På www.knapbogen.wordpress.com er der nogle opslag fra bogen.

  Jeg har klippet forlagets pressemeddelelse ud:

  Forlaget TURBINE har som det første forlag i Danmark udgivet en bog om et stort og ubemærket designområde. Der findes mange amerikanske og engelske bøger om emnet. Vi udgiver nu den første bog på dansk – og ikke blot en oversættelse, men et rent dansk produkt.

  Ud over at bogen giver indblik i et hidtil uformidlet designområde, er bogen i sin udformning og i tilrettelæggelsen af indholdet i sig selv et selvstændigt grafisk designprodukt udført af den designer, der i perioden 1983 – 2010 var den bærende designer af det specielle Irma-look, som forlener Irmas varer med en ekstra kvalitet og luksus.

  Selv om bogen med sine 2.500 fotos præsenterer et stort og ubemærket designområde, har forfatteren i bogens tekst bevidst fravalgt at behandle emnet fra en designvinkel. Bogen formidler i stedet med sine ultrakorte tekster og indbydende billedside forfatterens personlige fascination af det utroligt vidtspændende designområde.

  Har man som barn leget med knapperne i sin mormors syskrin, kan bogen meget let aktivere minder og følelser fra dengang. Bogens udvalg af knapfotos kombineret med forfatterens små personlige tekster skaber en særlig intim stemning.

  Men bogen er samtidig et grafisk værk, som kan nydes, uafhængigt af om man interesserer sig for knapper eller ej. Det er dermed en bog for alle, som generelt interesserer sig for design.

  At se en knap er en smuk og unik bog med mange overraskende og sjove indgangsvinkler. Det er let at springe rundt i bogen og koncentrere sig om de knapper, man ved et hurtigt gennemsyn finder mest spændende. Eller man kan fordybe sig i de indbydende fotos side for side og studere de spændende detaljer på ofte helt almindelige knapper.

  Vi skal pointeres, at bogen med sine fotos præsenterer et stort og ubemærket designområde, men at bogen ikke tekstmæssigt behandler emnet fra en designvinkel. Bogen formidler i stedet med sine ultrakorte tekster forfatterens personlige fascination af design. Som det fremgår af bogens titel, handler det om AT SE og få øje på. I det aktuelle tilfælde: - en knap. Og bogen lader spørgsmålet om, hvad der et godt design, stå helt åbent. Ikke fordi forfatteren ikke har nogen holdning til spørgs¬målet, men fordi det ikke er bogens formål at præsentere forfatterens holdning.

  At se en knap / Ilse Christensen, TURBINE, Aarhus, 2012. 272 sider. ISBN 978-87-7090-961-7. Vejledende pris 249,00 kr.

  For yderligere oplysninger, og eventuelle interviews kontakt venligst: TURBINE forlaget, redaktør Marie Brocks | marie@turbine.dk | 86 12 79 16 eller forfatteren Ilse Christensen på mailadressen: at.se.en.knap@gmail.com.

  Bogen har været omtalt i Politiken og Aarhus Stiftstidende. Artiklerne kan ses her:

  http://kortlink.dk/dropbox/bxeb
  http://kortlink.dk/dropbox/bxec

  SvarSlet
 2. Hej
  21/6 2010 Har du lagt ut en bild på en överdel med spetsstickning. Det är den nedersta bilden i det inlägget. Vet du var jag kan finna mönstret? Mvh Christina

  SvarSlet
 3. Hej, jeg kan ikke rigtigt finde dine kontaktoplysninger på bloggen. Er det muligt for dig at sende en mail til blog@woolspire.com? Det drejer sig om muligt sammenarbejde.

  Med venlig hilsen
  Casper.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...