søndag den 1. april 2012

Farver og Struktur

Har en stor svaghed for strikkede og hæklede håndklæder. En hverdagsting med stor lækkerhedsfaktor.
En husfrues stolthed, og et vidne om, at godt håndværk med mange timers arbejde bag sagtens kan bruges til at tørre hænder i. De er til pynt og til gavn, og kan laves i de meste fantastiske nuancer. Farverne bliver blot smukkere med tiden - med brug!

Jeg har selv strikket håndklæder, og må sige at det tager virkelig langt tid. Det bliver utrolig flot, og jeg nyder at bruge de strikkede tekstiler. Men jeg er ikke helt sikker på, at tiden brugt opvejer nydelse. Derfor er glæden ved genbrugsfund desto større, og særligt når prisen ofte er på mellem 3 - 10 kr. for en strikket/hæklet sag.  Helt utroligt billig, og næsten til giv væk pris. Min samling er efterhånden ved at være stor, og ikke mindst farverig.

Alle håndklæderne på billedet er fundet i genbrug, og jeg elsker hver og én. For farverne, for strukturene, og ikke mindst for det smukke håndværk. For mig er det hverdagsluksus, et køkken med farverigdom, og et tegn på at engang imellem skal man sætte sig med pindene og lave noget der tager lang tid - for efterfølgende at kunne nyde denne køkkenglæde i mange år fremover.

6 kommentarer:

 1. Hvor er de bare fiiine! Elsker også den slags brugshåndværk...

  SvarSlet
 2. Det er hermed noteret, og skrevet på den mentale liste over hvad jeg skal huske at købe, hvis jeg falder over det. Så det kan få det bedste hjem, hos en der sætter pris på det ;)

  SvarSlet
 3. Jeg er også stor fan af hæklede og strikkede håndklæder:) Jeg har heldigvis en stor stak fra mine oldemødre og bedstemødre:)
  Jeg skal nok tage vingevesten med i sommerhus, så du kan se den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt, Anne! Det er jeg glad for. Syntes at Lines ting er så smukke, men kan godt være i tvivl om jeg kan finde ud af at sy dem, samt om det er noget som vil klæde mig.

   Slet
  2. Line hjælper hele vejen igennem, så det skal du ikke være bange for:) Jeg tager den med, så kan du lige se, om det er din stil. Jeg er i hvert fald rigtig glad for begge mine!

   Slet
 4. Du har ret, det er fantastisk med hjemmelavede håndklæder, en ren luksus følelse.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...