fredag den 7. september 2012

Weekend - med septemberfarver og ideer til babytæppe

Nu er det snart weekend - også selv om man har ferie, kan det føles helt skønt at have weekend. Dagene skal bruges sammen med gode veninder, og vi skal have god mad, se Matador, være kreative, og nok også et lille smut ud i den skønne septembernaturen. Jeg skal personligt have fat i nogle egeblade til farvning - for prøv blot at se den smukke mørkegrå farve jeg fik den anden dag!


Bliver helt sikkert nødt til at farve noget mere - for kan lige se et smukt babytæppe med grå som grundfarve, og en varm gul som kontrast. Skal blot have fundet mig et mønster, som kunne være fint. Ikke for svært, og for meget mønster - men nærmere simpelt og hurtigt strikket. Mon I har nogle spændende forslag?

15 kommentarer:

 1. Hvor er det nogle skønne farver... Jeg kunne se mange lækre sager for mig, men allerhelst ville jeg hækle et hjertebabytæppe ligesom dette http://pinterest.com/pin/211176669998316367/ med gule hjerter (måske med en lidt lysere gul, en næsten hvid gul og en hvid) og grå på resten...
  Det kunne blive så smukt tror jeg

  SvarSlet
 2. Det er noget af det pæneste, jeg længe har set! Faktisk kunne jeg godt se et babytæppe for mig i hel simpel retstrik med brede grå striber og smalle gule og så en gul kant. Det er da i hvert fald hurtigt :-)

  SvarSlet
 3. GRÅ?!??! Ja tak siger jeg bare. Sikke en fantastisk smuk farve!! :) Meget Anne!!
  Er der mon snart noget nyt om køn??

  Altså.. striber er jo også lidt sødt synes jeg. Skal lige være færdig med en djævlehue og så går jeg igang med cowl! :)
  Mon igang med noget alpaca eller sådan??

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Angående garnet, så tror jeg at beholder disse to farver, idet jeg meget gerne vil strikke et tæppe. Og ja, striber har også strejfet mig - dobbelt så brede grå, som gule.?

   Jeg har lige haft gang i alpaka - så regner med at lægge nogle billeder op lige om snart.

   Slet
  2. Hmm... det må vist blive strikkeprøve hva. Altså, vær også opmærksom på det ikke bliver for bi-agtigt med mørk grå og gul. Måske kunne bredderne variere.. hmmm Ihh glæder mig til at se det billede.

   Nammenam til alpaca siger jeg bare :)

   Slet
 4. Superflotte farver! Hvordan får du så mørkegråt garn med egeblade?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg på følgende måde - koger en godt røvfuld egeblade i ca. 1 - 1½ time, derefter lægger jeg ubejdset garn i, som skal ligge der i ca. 1 - 1½ time. Som afslutning på processen så fordunkler jeg med 10% jernvitriol. Grundet garvesyren i egebladene, så bliver garnet mørkt/gråt.

   Slet
 5. Svar
  1. Tusind tak, Puk. Ja det er virkelig blevet ret så fantastisk. Tror lidt at jeg bliver nødt til at beholde de to fed. :0)

   Slet
 6. Meget,meget lækkert garn og den grå farve er virkelig blevet god!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er blevet ret så fantastisk!

   Slet
 7. hej Louise. Hvor er det noget lækkert garn , du får de fineste farver. Det ser rigtig flot ud og når du får strikket et baby tæppe får lille fisen noget dejligt varmt at have på eller ligge på. Go dag til jer alle.
  Knus fra din moster

  SvarSlet
 8. Vild lækre farver - skynd dig at farve mere, for det mangler jeg i min garnsamling!!!
  Hvis jeg skulle strikke et tæppe, så skulle det være dette... Retstrik med en lille smule mønsterstrik...
  http://www.purlbee.com/four-corners-baby-blanket/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror sørme at du ramte plet Karina. Sikke et smukt tæppe, og det vil lige gå i de farver.
   Jeg lover forøvrigt at lave nogle flere grå - har fået så gode tilbagemeldinger på den at det vist bliver et must.

   Slet
 9. Hvor er det nogle lækre farver- jeg ville måske sætte en lys farve mere sammen med- Da jeg strikkede babytæppet fra "Stitch'nBitch" bogen i 2007 kom jeg til at bruge for mørke farver- og det gik fint i vinterperioden og var meget praktisk- men det blev lidt dystert hen over sommeren- og sådan en lille fin baby ser bare dejlig ud i noget let- så jeg fortrød lidt (af og til) mit mørke farvevalg..

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...