tirsdag den 28. februar 2012

Røde nuancer - lege med plantefarvning

Jeg havde gang i farvegryderne i søndags - for første gang i år. Jeg har fået en bestilling på 2 meter mørkerødt stof, og jeg skulle lige afprøve et par ting på mindre stykker stof inden jeg kastede mig ud det det store projekt.

Jeg nyder virkelig at lege med farverne, og det bliver helt magisk at putte garn og plantemateriale i en gryde, og så 2 timer senere at have det smukkeste garn/stof. Jeg holder af både at farve over bål i haven og på kogepladen i køkkenet. Ligeledes finder jeg glæde i både at lave farveeksperimenter med små mængder garn og stof stykker, og at farve kilovis af garn og store stykker stof. For mig er det lige så meget processen, som resultatet der er vigtigt. Men ofte betyder en del af processen også en lang og dejlig tur ud i naturen - for at finde og indsamle forskellige typer af plantemateriale.

Søndagen bød på røde nuancer, i uld og silke, i garn og på stof.
































































5 kommentarer:

  1. Smukke røde nuancer. Hvad giver sådan en lækker farve?

    SvarSlet
  2. Så smukke røde nuancer!
    Jeg er også nysgerrig på, hvad der er brugt:-)

    SvarSlet
  3. Det ser virkelig spændende ud! Det er sejt du kan det dér .

    Jeg besøgte Anette fra "Myrsale" for en uge siden, kender du hende?
    Jeg var der med min klasse, som var vældig interesseret i plantefarvede garner. Holder du kurser? Vi er 17-18 stykker i klassen. :) Bare lidt basal plantefarvningslære ville nok få nogle af tekstilnørderne op at køre! :) Giv lyd hvis du tænker at det er en mulighed.
    Knus fra Cille

    SvarSlet
  4. Så flott det ble! Og så sterke farger.
    Jeg lengter etter sommer nå, så jeg kan samle mer planter å farge med.

    SvarSlet
  5. Julia og Ulla: Det er fra en plante der hedder Krap, hvor man bruger rødderne til at farve med. De indeholder store mængder rød og gulfarvestof, og man kan således farve i samme farvebad flere gange. Planten vokser ikke i Danmark nu, og man køber således farvematerialet på nettet. Man har farvet rød med denne plante siden jernalderen og frem til 1900-tallet, og den er dengang blevet importeret i store mængder fra Tyskland, England og Frankrig.

    Cille - Ja hende kender jeg godt - hun er jo også viking :0). Det er sjovt du spørger til kurser, idet jeg og en veninde netop er ved at planlægge sådanne. Vi kan formentlig godt strikke et kursus sammen til jer i klassen, dog vil jeg høre hvad du/I kunne tænke jer. Skal det være en dag, en weekend en aften? Skal I selv farve, eller er det ok at I ser med, lærer processerne og får noget materiale med hjem?

    SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...