søndag den 4. marts 2012

Appelsinkage

Jeg blev så frygtelig lækkersulten, da jeg læse kageindlægget hos Anne den anden dag. Hun skrev den fineste historie om en kage, der blev fundet frem i en snestorm, og som oprindeligt kom fra Annes oldemor.
Jeg købte hele pakken, og fik den allerkæreste til at bage den idag. Meget passende med et citruspift på denne lidt grå og våde søndag. Opskriften er Annes, men Mikkelsk tilføjede sit eget tvist. Kagen er således blevet skåret igennem, og fyldt med et lag smørcreme med citrus, samt et ovenpåliggende lag af marengs og citronskal.

5 kommentarer:

 1. Orv en blæret version. Håber den smagte!!

  KH

  SvarSlet
 2. Spændende udgave af Annes kage. Hvilken smørcreme er brugt?

  SvarSlet
 3. Det er en helt almindelig smørscreme af smør, æggeblommer og flormelis. Den er smagt til med saft og skal af appelsin og citron.

  Marengsen er en italiensk marengs. Det er æggeblommer spisket med kogende sukkerlagt. Den bliver mere stiv i det end almindelig marengs og holder længere på køl.

  SvarSlet
 4. Den var så lækker! Elsker at tænke på at den komme fra dig, og at du har fået den i arv. Kan jo sagtens forstå hvorfor den er blevet gemt, og laver mange gange i løbet af generationerne - den smagte så godt. Lige hvad man har brug for på en grå søndag.

  SvarSlet
 5. Mmm...kage! Be' om den på sommerhusturen! :-P

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...