torsdag den 17. maj 2012

Med egen farve på pindene

Jeg har i disse dage hele 4 dages fri - helt igennem skønt, godgørende, tiltrængt og med mulighed for mange spændende gøremål.

Nogle af dem er at lave farveforsøg, indkøbe garn og farvemateriale til kommende projekter (salg af broderigarn, 3 meter uldstof til en ven, og ikke mindst et forsøg på opstart af skriftligt materiale omkring netop plantefarvning).

Heldigvis kan man godt strikke indimellem projekterne, og jeg nyder virkelig roen og mulighederne for at lade garn løbet over pinde og fingre. Denne gang bliver det en lille sag med egen farve. Når det kommer til stykket har jeg faktisk ikke fået strikket særlig meget med mine egne garner og farver, og det er jo lidt spøjst. Ja, indrømmer det gerne! For med så meget garn og skønne farver i huset, så burde det jo være en nem sag af finde på strikkeprojekter. Men sagen er den, at når søde damer, som Asli, Wenche, Anne, Karina, Anne og Trine købet garn til deres spændende strikkeprojekter, ja, så er der ikke altid så meget tilbage. Dette er bestemt ikke en beklagelse, og faktisk heller ikke helt rigtigt - for jeg har altid lidt plantefarvet garn liggende. Så hvorfor det ikke lige er blevet - ja, det ved jeg sørme ikke.

Nå, men dagens projekt er en lille kjole i det fineste og meget lette hulmønster fra bogen All you knit is love. Har efterhånden strikket en del af opskrifterne derfra, og de kan virkelig anbefales. En anmeldelse af bogen kommer i den nærmeste fremtid.


Garnet er farvet med kraprod, og havde desværre ikke alle steder taget så godt imod farven. Dette giver dog et fint spil i den strikkede overflade, så selv om jeg ikke er helt tilfreds med indfarvningen, så bliver det et smukt strikketøj alligevel. Generelt kan jeg bedst lide, at garnet er helt gennemfarvet, og ikke har skjolder eller mangler farve i nogle områder. Men strikket op giver det et spændende udtryk!

I morgen vil jeg vise hvorledes jeg griber det an når jeg starter processen med plantefarvning - klargøring og bejdsning af garnet.

4 kommentarer:

 1. Ohhhh hvor bliver den bare FIIIIN!!!! Smuk farve til den kjole må jeg nok sige altså. Suk... :)

  Må snart have fingrene i mere garn altså...

  Stort kram

  SvarSlet
 2. Øj - en farve! Den er godtnok lækker...!

  Og så må jeg altså lige tilføje at

  1) det er din egen skyld vi ripper dig for garn - fordi det simpelthen er for lækkert!

  2) jeg synes ikke om at du har fri, når jeg nu lige havde regnet med at skulle en tur forbi dit arbejde og sige hej og sludre om garn og andre gamle sager!

  3) jeg synes du skal holde farver-kurser. Og jeg skal med!

  Kh Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Trine! Og ej - kommer du til Bork? Du er jo meget velkommen i Skjern også, hvis det var noget. Men jeg beklager virkelig at jeg ikke er på arbejde når nu du ville komme på besøg. Selv om jeg dog syntes det er ret så dejligt, at have lidt fri.

   Og ja, jeg har planer om kurser. Jeg og en veninde har stukket hovedet sammen, og vi håber på at kunne gøre noget ved det. Vi lover at du bestemt nok skal få buddet! Tror nemlig at det virkelig skal blive sjovt at lære det fra os.

   Kram Louise

   Slet
  2. Rigtigt spændende emne!
   Hilsen
   Anna

   Slet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...