søndag den 28. oktober 2012

Børnenavne - måske I har godt forslag?

Vi er rigtig i tænkeboks her i det lille hjem. Den lille mavespræller skal jo have et navn, når den kommer ud engang i det nye år. Vi håbede meget på, at 2. scanning kunne bringe lys over, hvilken slags baby der kom ud - men ak og ve. Der var krydsede ben det meste af 40 minutter, og vores kære sonograf ville ikke sige mere, at vi måske får en pige. For mig er det lidt det samme som at vide at vi får en baby - vi tænker på navne til begge køn.

I forhold til drengenavne er vi er egentlig meget enige. Her topper Eigil listen, dog med et par andre på de næste pladser. Og skulle det vise sig at være en gut der kommer ud, så må vi lige kigge godt efter om han nu er en Eigil. Det er jo ikke sikkert.

Det som egentlig volder os besvær, eller hvad skal man sige, snakke og diskussion, er pigenavnene. Her er så uendelige muligheder, og vi er på ingen måde enige. Min kæreste er meget glad for nyere navne, som jeg måske syntes høre til vores forældres generation - Bodil, Karen, Esther, Rita og lignende. Jeg derimod er til de lidt ældre navne - Agnes, Dagmar, Ingrid, Abeline og Ingeborg. På en måde føltes det som om vi er meget langt fra hinanden, og så alligevel ret så tæt på.

Men hvad syntes du/I?
Hvis I stod og skulle navngive en lille pige (vi kan godt forvente at den bliver en med mørkt krøllet hår, og med godt på sidebenene), hvad ville I have på listen?
Alle forslag modtages med kyshånd, og vil blive alvorligt diskuteret...;0)


20 kommentarer:

 1. Søde Louise. Pigenavne et vare mega svære. Min mand og jeg et også langt fra hinanden og så alligevel ikke - vil gerne dele mine favoritter med dig. Pt står Berta øverst på min liste men ak, manden har nedlagt veto. Ellers lyder listen på Dagmar, Ingeborg ( lige som lillesøster fra Busters verden), Tilde, Luna, Anemone.
  Det er bare virkelig svært!
  Følger lige med på sidelinien og håber jeg kan blive inspireret :)

  SvarSlet
 2. Havde vi fået en pige, skulle hun have heddet Vigga. Andre navneforeslag vi havde på bordet var Wilma, Frida, Anna, Lillian og Iben. Min venínde hedder Thit og det synes jeg er så fint og det hører man sjældent.

  SvarSlet
 3. P.t er mine 2 ynglings navne Lilje og Sigrid.... Glæder mig til at hør hvad i finder på :-)

  SvarSlet
 4. Sigrid er et dejligt navn, man har det for sig selv :-)
  Ellers kan jeg godt lide Kristine og Marie.
  Den dreng jeg aldrig fik skulle hedde Thorleif.

  SvarSlet
 5. Jeg er til "gamle" navne... Asta, Sørine, Alma,Marta,Ella...

  SvarSlet
 6. Drenge: Lauritz eller Elliott (alltime-favourite)
  Piger: Lilli og Hellen (mine to oldemødre jeg vil opkalde efter hvis jeg engang får piger), Ingeborg (min bedstemor/Matador-idol), Agnes (min faster/Matador-heltinde).
  I det hele taget synes jeg om at gå tilbage i stamtræet og blive inspireret! Måske er der nogle i familien (mors side :)) du gerne vil hylde - eller som bare har et smukt navn.
  Min søster (Helene) er opkaldt efter vores tipoldemor. Kun fordi det var et flot navn, men det har alligevel en betydning for hende, hvor det kommer fra.
  Kæmpe knus fra mig

  SvarSlet
 7. Årh! I får den lækreste lille baby!

  Navne er svære...Men jeg kan nu også meget godt lide Ingeborg.

  SvarSlet
 8. Etta kunne være et fint pigenavn:-)

  SvarSlet
 9. Jeg kan rigtig godt lide Karen, og det har også været på vores liste. Ellers har vi udelukkende haft korte og ældre navne på listen, såsom Sigrid, Ella, Astrid, Viola (min oldemors navn, som jeg meget gerne ville bruge, men kæresten nedlagde veto) og Agnes. Og så det navn som det nok bliver, men som vi holder for os selv indtil videre. Tror jeg fortalte dig det da vi sås ;)

  Jeg kan sagtens forestille mig en lille rund, krølhåret kær unge der hedder Ingeborg <3 Det passer også godt til Eigil.

  SvarSlet
 10. Mine fastre hed Ingeborg, Else, Sigrid og Johanne.
  Vores ældste hedder Johanne.

  I familien er gode drengenavne som Helge, Laurits (med Niels foran), Holger, Sven med og uden d..... Den yngste datter hedder Laura.

  Mine piger er nu 20 og 18, men navnene er stadig gode.

  Husk Også Sven og Kirsten!

  SvarSlet
 11. Jeg synes vældig godt om Oline og Thea;-)

  SvarSlet
 12. Fars pige må være Mikkeline,....
  Eller det hun er,...Vita..
  Eller Fie.... eller....
  Hvad med at lave en udelukkelses liste?

  SvarSlet
 13. Solvej! Åh, så fint. Men Sune er ikke på (nu har vi også et andet - og jeg fik min vilje :D ).
  Ragnhild er også skønt.

  SvarSlet
 14. Jeg har aldrig været i tvivl... En pige skulle hedde Helene - efter den dejligste legekammerat fra barndommens land. Hun var bare den sødeste pige med lange fletninger og fregner. Lidt a la Laura fra Det lille hus på prærien.

  Ingrid er også et smukt navn - det er også navnet på min afdøde faster. Det kunne også have været en kandidat, hvis der skulle have været børn hos os.

  Jeg synes at det er dejligt at høre, at I snakker om navne - MEN at I er åbne overfor at det måske ikke er en Eigil eller Rose, som dukker op. Det skal jo passe til det skønne barn - med eller uden krøller og sul på kroppen :o)

  SvarSlet
 15. Nord! Det er unisex, til en pige er det feminint, smukt og yndefuldt, men med kraft og vilje. Til en dreng er det maskulint, mildt, fuld af eventyr og styrke!

  SvarSlet
 16. Helga - Boline - Trine synes jeg er smukke navne, men der er tusindvis andre gode navne.
  En bekendt har lige fået en søn, som skal døbes Vuk,

  SvarSlet
 17. Alma, Karen, Klara, Anna, Emma, Tilde, Nora, Sophia, Tanya, Maria, Ane, Kirstine, Leonora, Johanne, Agnethe, Maren er nogle af de navne jeg lige kan komme i tanke om. Jeg kender en lille pige, der lige er blevet døbt Merle.

  SvarSlet
 18. Hva med med Regitze eller Regitta.
  Mine døtre hedder Janne og Mette.

  SvarSlet
 19. Karla! Det er mit yndlings, og jeg kender det smukkeste lille menneske ved det navn. Men alle de andre navne I har fundet på er også gode :)

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...