torsdag den 7. marts 2013

Alene hjemme

Laurine og jeg er for alvor ved at lære at være alene hjemme. Mikkel har været så heldig at få fast arbejde, og startede for godt en uge siden. Jeg var meget spændt på hvorledes det med at være ene om den lille dame ville gå - for de første 3 måneder af hendes liv har vi været to (plus en masse søde sygeplejesker). Så da dagen kom, og vi vinkede farvel til far, så havde jeg virkelig sommmerfugle maven. For kunne jeg nu håndtere alt fra amning, pusling, underholdning, af få sovet, komme på toilet, noget at spise og alle/tænkelige ting. Vi hygger os, og hun udvikler sig fra dag til dag.Ved I hvad - det går jo faktisk fint! Er faktisk overrasket over, hvor hurtig man "finder ud af" at sno sig. Pludselig er man verdensmester i at kunne alt med én hånd. Når får virkelig øvet sine benmuskler med diverse bøj og stræk. Jeg nyder virkelig at gå derhjemme, og dog er det også helt fantastisk når Mikkel kommer hjem, og tager lidt over. 
Der er dog enkelte ting, som kan ændre dagens gode gang. Vi har bemærket at når Laurine bliver "udsat" for andet end hjemmets 4 vægge, så kommer der lidt kurre på tråden. Vi har indtil videre prøvet at være på besøg på mit arbejde, hos min mor, og hos en veninde - alle 3 gange har hun efterfølgende haft svært ved at sove og finde ro. Vi tager derfor kun 1 besøg ud af huset om ugen, og sørger for ekstra tæthed i døgnet efterfølgende - såsom at det er helt ok at sove hos mor og far i sengen. Vi er meget spændt på at se, hvorledes det med besøgene udvikler sig, idet vi har hospitalets har fået afvide, at de tidligt fødte godt kan være ekstra sensitive i forhold til nye mennesker, indtryk og steder. Igen følger vi det mantra, at vi tager én dag af gangen, og følger hendes udtryk og behov. 

4 kommentarer:

 1. Hvor er hun sød. Det er absolut min erfaring, at det bedst betaler sig at tage hensyn til den sensitivitet. Begge mine piger er ret sensitive, så vi har virkelig lært at tage det efter deres præmisser...hvilket jo også er helt fair synes jeg :-)

  SvarSlet
 2. Hej. En rigtig charmetrold er hun blevet. Godt at I tænker på, hvad der er bedst for hende, og ikke bare løber i byen hele tiden. Hvordan gik din mødregruppe komsammen, var hun også urolig efter så mange besøgende. Tak at vi kan følge jer både her og facebook. Knus fra Din moster

  SvarSlet
 3. Hvor er hun kær. Det er rigtig godt givet ud at tage ekstra hensyn.....kender du præmaturforeningen?. De har noget fantastisk læsestof, der henvender sig til forældre, bedsteforældre og daginst.

  SvarSlet
 4. vil bare lige indskyde at det med sensitive børn ikke kun behøver at være fordi hun er præmatur. Min den mindste kunne slet ikke håndtere for mange nye indtryk de første 6-7 mdr, havde man hende med ude og handle, var det lige så sikkert at havde turen taget mere end ½ time inde i butikken, så skreg hun resten af dagen. Og den unge dame var altså født på sin terminsdato.
  Håber Laurine finder ud af, at det nu også kan være meget hyggeligt med en tur ud af huset en gang i mellem.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...