mandag den 29. april 2013

Den lille lilla lus

Har haft den skønneste weekend! Sammen med venner på deres nye/gamle gård, hvor vi har nydt skøn mad, selskab og plantefarvning. Anne og jeg har farvet med de små lilla lus, også kaldet cochenille. Det er et meget potent farvestof, og man kan således farve mange, mange gange med det samme farvebad. Jeg havde lidt forskelligt i gryden - var nemlig nysgerrig for at se nuancer og fiberkvaliteter.

På første billede ses de tre uldkvaliteter, som jeg farvede på. Fra venstre mod højre - tynd kamgarn til broderi og syning, i midten babyalpaka fra Garnudsalg, og til højre en god dansk lammeuld med godt 300 meter pr. 100 gram (perfekt til strikning). Jeg var meget spændt på at farve på alpakaen, idet selv om en fiber er animalsk, så tager uld meget forskelligt imod farven. Men den har klaret det til ug, og jeg er nu glad for at jeg købte en hel cone med over 1 kilo garn (løbelængde på 600 meter pr. 100 gram). Herunder ses tre forskellige nuancer, og det er her tydeligt at se at man for hvert farvebad ændre til en lysere tone, idet farvestoffet bliver mindre og mindre. Her ses der uldstof, som skal bruges til knapper. Den pædagoglilla er lavet med en blå som grundfarve og en dypning i lusevandet. De to andre er 1. bad og 4. bad. Glæder mig sådan til at få lavet store knapper, og ikke mindst til at lave nye sofapuder. 


Der røg også lidt babyuldtøj med i gryden - kunne ikke stå for disse små lyserøde blebukser. Uldtøjet er noget jeg har fundet i genbrug, og prøver mig derfor frem for at se hvilke farver der fungerer på denne form for tekstil.


Der er nu ikke noget som en garage fuld af uld og farver! 

17 kommentarer:

 1. Årh! Den helt sarte rosa - hvor er den smuk! Og Laurine bliver da bare for lækker i den der uldsag. Skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt vildt meget candyfloss.

   Slet
 2. Jamen altså Louise!!! Nu vil jeg også have en pige!! Smukke, smukke farver.
  Glæder mig til grøn :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skønt at se at alpakaen tog så godt imod - så det bliver super med den grønne til en lille gut.

   Slet
  2. SÅÅÅ dejligt. Håber du får lavet noget inden sommer så jeg kan få fingrene i det der!!!

   Slet
 3. Suk nogle smukke farver du fik ud af det farvebad ,og så fra lus-smiler

  SvarSlet
 4. Sikke skønne farver.
  Får da helt lyst til at farve garn ;)

  Yt.

  SvarSlet
 5. Hvor er det nogle skønne bileder, og nogle helt igennem fantastiske farve. Min yndlings!! Jeg har et par nøgler lusefarvet garn fra et besøg i Lejre, men jeg har aldrig fået strikket af det. Mon noget af det ender i din shop?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Camilla - ja, farveren i Lejre er helt utrolig dygtig, og de har altid mange skønne garnet til salg i deres museumsbutik.
   Jeg regner bestemt med at noget af det ender i shoppen - dog er der lige en masse ting der skal falde på plads inden den kommer op at stå (barsel, huskøb, flytning, Laurine og meget andet).

   Slet
 6. Jeg er ramt... For dælen hvor er det pænt:-D:-D Louise, hvilke markeder tager du ud på? Kommer du f.eks. også til Sjælland, eller er vi uden for geografisk rækkevidde? Synes der er meeeget lang tid til Strik Brande Glad, hvor jeg håber, du stiller op:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre er der ikke lavet aftale med nogle markeder/strikkefestivaller, idet Laurine jo fylder en del (både tidsmæssigt og med amning). Jeg har derfor ikke nogle planer om at komme til Sjælland, idet det også kan blive dyrt i forhold til kørsel og broafgift. Men jeg tager gerne billeder, og sender også gerne afsted...men ved godt at det ikke er det samme som at have garnet i hånden.

   Slet
 7. Hvor ER det bare flot!!! Du er simpelthen så dygtig....og det må være lækkert at suse forbi på vejen i Skjern :-) (Måske nogen tager flere ture :-) :-)) Knus til jer... ps; huskøb?? Har I fundet noget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde. Ja, det er ihvertfald skønt at køre ind i garagen. :0)
   Og ja - angående huskøb, så har vi pt. en skøn ejendom i kikkerten, som ligger lige uden for Hemmet. Vi har været ude og se på 6, og den her har lige det vi søger.

   Slet
 8. Det er bare nogle vildt søde farvenuancer. Flot!


  Eddie's Room on Facebook come over for some crafty ideas and conversation.

  SvarSlet
 9. Hej Louise.
  Forstår godt at du ikke kan planlægge markeder, med alle de ting du har at passe:-)
  Som du skriver, er det dejligt at se garnet i virkeligheden, inden man køber det, men det kan nu alligevel godt være, at jeg på et tidspunk lader mig friste, hvis jeg ser billeder, du lægger ud:-)
  Med ønsker om en dejlig dag for jer alle sender jeg solskin:-)

  SvarSlet
 10. Hvor ser det lækkert ud.
  Det må være spændende sådan selv at farve garn.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...