mandag den 25. januar 2010

På besøg i det vestjyske

Var i weekenden på arbejdsweekend hos forældrene. De har lige før jul solgt deres hus og sørme om de ikke også samme dag købte et nyt. De havde gennem længere tid kigget på et dødsbo i Bremdal i Struer, med en virkelig skøn udsigt over vand. Så da hvor de har fået nøglen, så skulle der brydes ned, rives tapet ned, tages søm ud, fjerne filtgulvtæpper, og jeg kunne blive ved. Ud over at det faktisk var ret hårdt, så var det også virkelig sjovt sådan at komme ind bag alle de gamle skabe og tapeter, og opdage fint gammelt retrotapet i op til 4 lag. Jeg forsøgt at redde nogle af lagene fra hinanden, da jeg bestemt kunne se potentiale i flere af de fine mønstre. Jeg vil vise jer lidt billeder både fra huset, men også af mine anstrengelse i løbet af ugen.

En af betingelserne for at jeg ville kom hjem og hjælpe var, at jeg fik tid og mulighed til at komme i de lokale genbrugsbutikker - der er nemlig mange gode af slagsen i Struer. Mit største mål for at besøge genbrug er for tiden at få købt en masse knapper til brug til Knapnok. Der går rigtig mange knapper til, og særligt nu hvor jeg er begyndt at lave lange kæder (mere om dette i morgen).

Jeg fik da også en masse knapper, men det er ikke det jeg vil bruge krudt på i dette indlæg.
Jeg fandt nemlig andre og mindst lige så skønne ting, som jeg bestemt syntes er et indlæg værd.
Det første jeg vil vise jer er denne fine lysegrønne kuffert, som engang har været brugt til opbevaring af en gammel symaskine.

Jeg MÅTTE eje den, da jeg så den, og det koste mig kun 25 kr at få den med. Den er i perfekt stand, med flot indtræk og ekstra lomme og rum, og jeg har allerede taget den i brug, som min transportable knapperibeholder. Der kan være ret meget i den, og da jeg skulle have den med hjem i toget til Århus, følte jeg mig virkelig speciel og tilbage i tiden med en fin kuffert i hånden.

De næste fund er et grønt uldbroderi med blomster, og en fin gammel tegning/akvarel. Jeg kunne straks se potentiale i begge ting, og særligt den lille tegning har taget mig med storm. Under passepartouten var er en lille sirlig underskrift og året 1939. Der er en dejlig ro go sommervarme over billedet, hvilket får mig til at længes mod varmere dage.


Det sidste jeg fandt vil vise er en rød krukke - den passede lige til mine strikkepinde, så den kom også med hjem.


Foruden de viste ting fandt jeg en stor gammel budding/isform og en lille gammel rammesav - begge ting som min kæreste har ønsker sig igennem længere tid.

3 kommentarer:

 1. Uuh, sådan en symaskinekuffert kan jeg godt huske. Den er bare flot!

  SvarSlet
 2. Skønt for dine forældre med et nyt hjem - og så i Bremdal, hvor udsigten over fjorden er skøn.
  Mht. genbrugsbutikkerne - så kan jeg kun give dig ret. Når jeg besøger min mor, vil jeg også gerne rundt i genbrugsbutikkerne. Jeg har fundet mange gode sager til meget billige penge. Der er kommet en ny, som ligger ude ved den store vej - tæt på Safari Caravan.

  SvarSlet
 3. Sådan en kuffert kunne jeg også godt tænke mig :)

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...