søndag den 9. januar 2011

En smule Katholtstemning

Som flere her i blogverden har jeg været forbi inde i Ridehuset i Århus til deres skønne loppe og antikmarkede her i weekenden. Normalt får jeg ikke pungen op til sådanne lejligheder, da jeg ofte syntes, at priserne er for høje. Men igår måtte jeg altså -Jeg måtte bare eje dette skønne svenske kludetæppe!

Det er ca. 3 m langt og 70 cm bredt, og så er jeg vild med farverne (beklager den dårlige billedkvalitet med blitz, men vores køkken er ikke så velbelyst). Jeg måtte smit 150 kr. for det, hvilket for mig at se var et røverkøb. Kæresten som også var med syntes i første omgang at det nok egentlig var lidt noget pjat, men efter at det er kommet hjem, og nu ligger på gulvet, så må han nu indrømme at det er ganske fint.

Og ih, hvor jeg nu glæder mig til at det skal ligge i vores nye hus i Skjern. Jeg har for tiden et eller andet med de svenske almuemøbler og stemning a la Emil på Katholt. Så der er stille og roligt ved at rykke nye ting ind i hjemmet som lugter lidt af Sverige. Min kæreste har lavet en flot lysestage af birketræ, der er kommet gotlanske fåreskind i sofaen, og vi får Jønsons fristelser til aftensmad. Foruden det med indretningen så har jeg også kastet mig over at strikke en sød lille bondevest til min nevø, efter opskrift efter Sort Lakrids (ja, ved godt at jeg skriver en del om Theresas firma, men syntes hun har fat i den lange ende). Den blev færdig den anden dag, og foreviget sammen med kærestens gamle vest ude i forgangen.


For ser I, jeg har nemlig min egen Emil her hjemme - min kæreste. Han hader når han bliver sammenlignet med den gæve gut, men sagen er den at vi i vores stue har en fin lille plads, hvor Mikkel sidder og snitter. Han laver de smukkeste skeer og kopper, og er så småt begyndt at lægge planer for både store og små møbler. Så for fremtiden tror jeg at stemningen fortsat vil være præget af det skønne naboland mod øst - og det er da ikke så slemt, når nu Sverige er så dejligt som det er.

4 kommentarer:

 1. Åh Louise - jeg drømmer satdig om det smukke garn som du har strikket den lille fine vest i. Faktisk så meget at jeg snart bryder en af mine strikkeregler - nemlig at have gang i flere strikkeprojekter på én gang.

  SvarSlet
 2. Jamen det er da ikke godt Karina - sådan at bryde med sine regler. Men du har helt ret i at garnet fra Drops Alpacka er virkelig smukt. Jeg har også flere projekter, som jeg gerne vil strikke i det bløde garn.

  SvarSlet
 3. Det er da den mest bedårende lille vest - og billedet med den skønne knagerække og de to veste er bare skønt!
  Kender ikke garnet, men det er bare en superfin meleret farve.

  SvarSlet
 4. Den voksne vest måtte også bare med hjem da jeg fandt den i genbrug - heldigvis kan min kæreste også passe den. Så helt spildt var det ikke.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...