lørdag den 29. december 2012

Fisk på krogen - hjemmelavet trælegetøj

Mikkel og jeg besluttede for et par år siden, at de fleste af de julegaver vi vil give til vores familie skulle være hjemmelavet. Ideen bygger på at ikke alt behøver at være købt for penge, og at ting lavet med hånden og hjertet kan være mindst lige så spændende og glædesgivende. Nogle af pakkerne ligger rimelig fast hvert år, idet vores forældre altid får en stor kurv med hjemmelavede kulinariske ting - müsli, marmelade, saltede nødder, knækbrød, Paneforte og meget mere. Andre gaver skal nytænkes hvert år, hvilket faktisk kan give voldsomt hovedbrud. For hvad giver man sin bror eller svigerinde?

I år har vi, trods Laurine og hospitalsbesøg, også været igang med de hjemmelavede gaver. Det er primært Mikkel som har haft travlt. Han har både været igang i køkkenet og værkstedet, og han har virkelig lavet mange smukke ting. Den sidste gave, som blev givet var gaven til vores nevø på 2½ år - Hjalte. Han kom igår på besøg i Herning, sammen med min bror og svigerinde. De skulle besøge Laurine for første gang, og i samme ombæring blev der udvekslet gaver.Gaven var hjemmesnittede fisk (en rødspætte og en sild) og en tilhørende fiskestang. Ideen kommer delvist fra Theresa Jessings nye bog "Livet på Kastaniegården", og fra vores gode venner, hvis datter Lilje elsker at fiske med hende hjemmelavede fiskestang. Mikkel har et helt utrolig godt formsprog i de ting han snitter, og jeg er virkelig blevet helt forelsket i de smukke fisk. Glæder mig meget til, at Laurine også skal få sig en fiskestang om et par år. 

For at fange fiskene har Mikkel sat en stærk magnet under bunden af hver fisk, og ligeledes en magnet som krog på fiskestangen. Planen er at Hjalte kan ønske sig nye fisk til fødselsdag og jul, og disse kan både være snittede og syet i stof. 
Det var desværre ikke muligt at tage et billede af Hjalte i aktion med sin gave - sådan en lille gut har sørme krudt i røven. Han tog virkelig godt imod gaven, og det var en fornøjelse at se ham svinge rundt med stangen, og fange fisk. 

6 kommentarer:

 1. Hvor er de skønne, de fisk !! Det er da en skøn gave at få !
  Synes jeres ide om hjemmelavede gaver er rigtig fin. De gaver er givet med kærlighed, for de er skabt af tid, som er det dyrbarsete vi har:)

  SvarSlet
 2. Sikke en fin julegave.
  Hjemmelavede gaver er bare det bedste, de fås simpelthen ikke bedre!!!

  SvarSlet
 3. Fiskene er skønne - smukke og godt håndværk. Jeg kan lide at der er tanke bag - at man har tænkt over gaven. Man har brugt tid og god energi på at glæde et andet menneske.

  SvarSlet
 4. Hold nu op nogle fantastiske fisk :) Er vild med dem! Og hvor er i seje at i laver hjemmegjordte gaver!!

  SvarSlet
 5. Hvor er I gode, at beslutte sig for at lave de fleste gaver selv, og få det gjort.
  Fede fisk;))

  SvarSlet
 6. Hjemmelavede ting er og bliver det bedste! Fiskene er virkelig fine og kreative. Jeg er selv blevet helt inspireret;) Håber du kom godt ind i det nye år, Rikke.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...