lørdag den 6. april 2013

Ny pude - redesign af genbrugsstrik

Nogle gange er man virkelig heldig...som i, at man føler at man har fundet guld i form af uld. Sådan havde jeg det da jeg fandt en håndstrikket lang nederdel for godt 1 år siden. I første omgang troede jeg, at det var én jeg ville gå med...men, men. Den gjorde mig plump og "gammeldags", og var bestemt ikke godt for sexappeal! Så idag blev den lavet om til en pude - redesignet, om man vil.

Jeg overvejer nu om jeg skal lave et mønster til en pude - som man selv kan strikke fra bundet. For den vil da være skøn i plantefarvede nuancer, og virkelig et mønster hvor man kan øve sig på mønsterstrik.

6 kommentarer:

 1. Hej Louise:-)
  Du er vel nok god til at komme på sjove og fine projekter:-) Din pude er fin, og den vil være fin x 100 i plantefarvet garn. Den kunne jo også broderes...
  Apropos broderi, så har jeg en forespørgsel på dit garn under det forrige indlæg:-)
  God mandag til jer fra Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne
   Hvor er du sød! Ja må vist hellere se at lave et mønster/opskrift til en sådan pude. I forhold til broderigarnet, så nåede jeg godt at se dit indlæg inden jeg gik i seng. Skriv en mail til mig på louise.schelde@gmail.com - så finder vi ud af at få sendt noget garn afsted til dig.

   Slet
 2. Vild fedt mønster på den "strikkede" pude!!!

  SvarSlet
 3. Hej Louise :-)
  Jeg har lige et spørsmål vedr. garnfibre. Når du plantefarver, kan du så i pricippet farve andet end uld? Jeg tænker f.eks. på bomuld. Nu bliver det vel forår inden så længe, og så kunne der måske blive efterspørgsel på et mindre varmt materiale end uld. Jeg har på nettet lige set søde sutsko hæklet i bomuld, og jeg elsker bedstemorfirkanter, og det er meget nemt for mig at forestille mig begge dele i dine farver i en bomuldskvalitet :-D Jeg ved altså ikke, hvad der sker inde i mit hoved med de plantefarver.. De er der heeele tiden :-D
  Hav en dejlig dag.
  Solskin fra Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne
   Det er et godt og meget ofte spurgt spørgsmål - det med at farve på bomuld. I princippet kan man farve på alt og med alt, men det som er afgørende er hvorvidt at farven forbliver på stoffet/garnet. Her er det både lysægtheden og hvordan det opfører sig i forbindelse med vask. Der er nemlig forskel på animalske (fibre som har siddet på et dyr/er lavet af dyr) og vegetabilske (plantefibre). Animalske fibre har en overflade (når man ser det i en lup), hvor der er mange hakker i overfladen, hvorimod den vegetabilske er meget galt. Den sidstnævnte har således ikke nemt ved at optage farve, idet der ikke er noget at sætte sig fast på. At plantefarve på fibre som hør og bomuld giver derfor ofte kedelige farver, og ikke mindst farver som meget hurtigt falmer ved sol og vask. Da det tager en del tid at samle planterne og forberede fibrene på farven, vælger jeg altid den "gode" valg af uld, silke og andre animalske fibre, idet der altid er gode resultater der.

   Jeg kan sagtens forstår at du tænker på plantefarverne og ikke mindst på de sommervenlige garner. Dog vil jeg sige at silke er ganske lækkert som sommervenlige tekstiler.

   Slet
 4. Kære Louise!
  Tak for dit svar. Så blev jeg det klogere:-) Jeg fortsætter gladeligt med uld, når det er der, dine flotte farver kommer til deres ret.
  Jeg håber, jeg på et tidspunkt kan komme til et marked, hvor du sælger dine garner, om ikke andet så til næste Strik Brande Glad, hvis du deltager igen.
  Varme solstråler fra Anne.

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...