fredag den 12. februar 2010

Mænd og koner

På et besøg i Århus i Onsdag, hvor jeg drak kaffe med min lære veninde Janni, måtte jeg forbi Garnlageret. Det er en rigtig dejlig butik, og egentlig ville jeg have købet noget New Zealandsk lammeuld, som de havde haft på tilbud. Jeg har i flere omgang brugt det til plantefarvning, og det er fantastisk. Det viste sig at de ikke have mere på bud - øv, så må jeg prøve at finde en billig leverandør et andet sted. Men besøget i butikken var ikke forgæves. Jeg fandt et utroligt sødt mønster på en lille pigetop, hvor der i halsstykket var et mønster med mænd og koner. Kunne ikke stå for det, og kunne lige se nogle lopperester hjemme i lageret, som kunne bruges til et sådan projekt. Så tænkt så gjort - det gik strygende på den lille rundpind, rundt og rundt, og i løbet af kort tid var der et styks trøje/top færdig.

Opskrifter var egentlig lagt an til at være strikket i bomuld, men jeg syntes ofte at uldgarn giver en flottere struktur. Garnet er et loppefund, hvor jeg var så heldig at få flere forskellige farver indenfor den samme garnkvalitet. Der var flere af garnnøglerne der stadig havde bandarole, og på dem stod der H. F. Spindegarn, fremstillet for Haandarbejdets Fremme. Det er en lækker tynd entrådet uld, og jeg har, for at få mønstret til at passe, strikket med dobbeltgarn og med en halv pindstørrelse mindre.

Trøjen er en størrelse ca. 2 år. Jeg er blevet så glad for resultatet, at jeg allerede er igang med en mere, hvor mændene og konerne er i en mere lyserød farve. Derudover planlægger jeg at strikke et par stykke i noget af mit plantefarvede garn.

5 kommentarer:

 1. Hollaop, bare lige at smutte hjem og så strikke en trøje. Wauw siger jeg bare! Den er så fin. KH Mette

  SvarSlet
 2. Ihhh så fin den er Louise.. Fandt i dec en strikket kjole til Freja noget ala din top her.. De er bare så fine med det mønster foroven..

  Og sikke en fin kjole du havde fundet på loppehuset :)

  SvarSlet
 3. Hov kan se tiden ikke passer helt :)

  SvarSlet
 4. Ja, jeg elsker de søde små mennesker der danser om halsen. Jeg har fundet en voksen udgave, hvor det kun er damer. Så den overvejer jeg at strikke også - kan til tider godt blive misundelig på børn over hvor fedt deres tøj er ;0).

  Og kjolen - den er jeg SÅ glad for. Vil lægge ild og sjæl i at bliver mindre så jeg kan passe den.

  SvarSlet
 5. Ja der er bare så meget fedt børnetøj! Så må du igang og lave en til dig selv også :) Og er sikker på du vil blive fin i din nyerhvervet kjole..

  SvarSlet

Jeg vil elske om du ville lægge en lille hilsen...